Onze sponsor feliciteert WVF met het 75-jarig jubileum
Nog
-2924
dagen
tot 75 jaar WVF
 
 

Bomvolle kantine aan de bingo

31 oktober 2011
Onder buitengewoon veel belangstelling vond vrijdag 28 oktober in een bomvolle kantine van WVF de jubileumbingo in het kader van 75 jaar WVF plaats. ‘Pff, wat een succes he?!’

Toch eens even kijken. Heel veel Westenholtenaren spoedden zich rond de klok van acht uur naar de kantine om daar de eerste boekjes bij Gerard van Erven en Walter van der Flier van de activiteitencommissie van WVF te bemachtigen. Er werden statafels bijgezet, er was geen stoel meer vrij. Wie nog wilde komen, moest maar zelf zijn stoel meenemen. Dat werd er al via berichtenwebsite Twitter meegedeeld. Wat de harde kern aan bingospelers al wisten, werd in het kort even uitgelegd voor de nieuwkomers. Eerst een rijtje volkrijgen (of dat nu horizontaal of verticaal was)…. Dat was de eerste bingo. Dan er een rijtje bij…. De tweede bingo viel. Dan de hele kaart. Ook weer: Bingo! Velen zaten er dichtbij, maar natuurlijk kon er telkens maar eentje winnen. Dat was opvallend vaak iemand van de familie Van Erven, maar van doorgestoken kaart kon toch nauwelijks sprake zijn. Immers, de deskundige dames trokken de balletjes uit een uiterst professionele, door lucht gestuwde, machine. Grappend werd het al de Van Erven-bingo genoemd, in plaats van de jubileumbingo.

Nieuwelingen
De eerste vijf ronden waren een feit. Daarbij viel het tempo op. De nieuwelingen wisten de getallen nog maar net van de kaart af te strepen. Hoe meer bier, hoe lastiger het werd. Helemaal uitsluiten dat er een niet was gemist, konden ze niet altijd. Maar dat mocht de pret niet drukken. Een gratis ronde volgde, waarna het tijd voor pauze was. Even wateren, een sigaretje of een nieuw kannetje bier halen bij de vrijwilligers achter de tap. En ook was het tijd om een nieuw bingoblok op te halen, met weer vijf bingokaarten. Er ontstond al snel weer een rij. Want de deelnemers wilden de prijzen zoals een bon voor de kapper, een visschotel van Theo Muys, een dinerbon en boodschappen van de C1000 Wim Schokker niet missen. Ook gretig werd tussen de rondes door gesmikkeld van de hapjes die Stef Pastoor Catering & Partyservice had verzorgd. De organisatie en de jubileumcommissie dankten tot slot de vrijwilligers en de onderstaande sponsoren die dit mogelijk maakten. Een dag later had Gerard van Erven van de organisatie nog napret. ‘Pfff… Wat een succes was het he?!’ Dat was het zeker!

Vaker meedoen?
Wil je vaker meedoen aan de bingo’s die door de activiteitencommissie van WVF worden georganiseerd? Dat kan. Deze vindt maandelijks plaats. Zie voor alle data de activiteitenkalender.

Sponsoren
Deze jubileumbingo werd mede mogelijk gemaakt door: Ilsez Hair, Kip2day, Groenrijk Hattem, Bonbonnerie Borrel, Hero Nederland, Bas Autowas, Stroomberg, Westland Kaas, Bakker Bart, Weidenaar Vleesbedrijf Dokkum, Stef Pastoor Catering, Wokstadion Zwolle, C1000, John Bijsterbosch Haarmode, Bloemenhuis Gerbera, IQ Kustuitleen, Vishandel Theo Muys en Whair Haarmode.


Fotoverslag van de jubileumbingo