Onze sponsor feliciteert WVF met het 75-jarig jubileum
Nog
-2924
dagen
tot 75 jaar WVF
 
 

Brandsema’s gaan er met beker voetbalquiz vandoor

6 maart 2012
Ongeveer zestig belangstellenden trokken vrijdag 2 maart naar de kantine om daar hun voetbalkennis en hun kennis van 75 jaar WVF op de proef te stellen tijdens de WVF jubileum voetbalquiz. Leon en Ruben Brandsema trokken aan het langste eind. Zij wonnen de quiz glansrijk en gingen er met de beker vandoor.

Onder het genot van gerstenat werden de eerste antwoorden op papier ingevuld. Elk koppel moest daarbij de hersens laten kraken, want de meeste vragen waren pittig. Bijvoorbeeld: welke trainer was de opvolger van Kees Zwamborn bij Willem II? Slechts weinigen hadden het antwoord (Robert Maaskant) goed. Makkelijk was de volgende vraag: welke twee Nederlandse spelers hebben naast Rensenbrink op een eindronde een hattrick gescoord? Natuurlijk konden de aanwezigen daar Kluivert en Marco van Basten opschrijven. Het ene koppel controleerde de antwoorden van het andere koppel. Wie in de eerste ronde meer dan ongeveer 40 punten had gescoord, ging door en mocht plaatsnemen achter een van de twee desks op daar snel de quizknop in te drukken. Daarbij viel op dat twee van de weinig in de kantine aanwezige dames ook achter de desks mochten plaatsnemen.

Kundig vervangen
Helaas was TV Oost-presentator Bert van Losser niet van de partij, maar hij werd uitermate kundig vervangen door sportverslaggever van De Stentor en organisator van de quiz Herman Nijman. Die moest er een avondje FC Zwolle voor laten schieten, maar wist bij de vragen interessante achtergrondweetjes te geven. Richting de finale werden de door hem gestelde vragen lastiger en lastiger. Noem een Belg die ook ooit voor Inter Milaan heeft gespeeld? Voor wie hem nog kent: Enzo Scifo. In de finale nam het duo Douwe Deinema en Niels Voswijk het op tegen Leon en Ruben Brandsema, het team dat twee jaar geleden ook de voetbalquiz winnend wist af te sluiten. Ook nu trokken de broers aan het langste eind. Zij gingen er met de wisseltrofee en het DVD-pakket vandoor en mogen zich minstens een jaar lang dé voetbalkenners van Westenholte en omgeving noemen. Totdat er volgend jaar weer een voetbalquiz komt….